Wie kan meedoen?

De Dutch Masters Innovation Award is er voor innovatieve ondernemers in de hippische sector. Voldoe je aan onderstaande voorwaarden?
Dan kom je in aanmerking voor de Award!

De Voorwaarden

1

Je bent een (startende) ondernemer of student met een innovatief idee of product (nieuw of vernieuwend) gericht op de hippische sector.

2

Je bent minder dan 6 jaar bezig met jouw innovatie

3

Je bent gevestigd of bereid je te vestigen in Nederland

Zo ziet de procedure er uit

1. Je schrijft je in

Your Subtitle Goes Here
3

Inschrijven voor de Dutch Masters Innovation Award kan tot en met 31 januari 2019. In 4 eenvoudige stappen doorloop je de inschrijving.

2. Je behoort tot de finalisten

Your Subtitle Goes Here
3

Een stap verder. Alle inschrijvingen en motivatievideo’s worden beoordeeld aan de hand van de gestelde criteria. Uit alle inzendingen nomineert de vakjury drie finalisten. De drie finalisten worden 15 februari 2019 geïnformeerd.

 

3. Je bereidt je voor

Your Subtitle Goes Here
3

Ben je een van de gelukkigen? De drie finalisten krijgen een inhoudelijke terugkoppeling op hun idee. Daarna is het tijd om je voor te bereiden op de finale! We gaan je begeleiden bij het maken van jouw pitch en promo-film. Je pitch vormt de basis van je presentatie aan de vakjury.

4. Je pitcht je innovatie voor de vakjury

Your Subtitle Goes Here
3

Nu wordt het echt spannend. Op 15 maart 2019 vindt, tijdens The Dutch Masters, het Dutch Masters Innovation seminar plaats. Tijdens dit seminar pitch jij live jouw innovatie aan de vakjury. Aan het einde van het seminar maakt de jury de winnaar bekend. En ben jij misschien wel de eerste hippische innovator die de Dutch Master Innovation Award wint!

5. Je wint de award!

Your Subtitle Goes Here
3

En dan begint het: we huldigen je op het sponsorterras van Indoor Brabant terwijl jouw promo-film wordt vertoond op het grote scherm. Je krijgt toegang tot het acceleratieprogramma. Stel je eens voor wat dat voor jouw innovatie betekent? Wie weet! Eerst maar even inschrijven. We verheugen ons op jouw inzending.

Wie beoordeelt?

Alle inschrijvingen worden door een onafhankelijk vakjury beoordeeld. Stuk voor stuk professionals met veel ervaring in hun expertisegebied, een groot netwerk en een duidelijke visie op innovatie. De jury kijkt naar originaliteit, impact, toepasbaarheid, ondernemerschap en marktpotentieel. De juryleden, hebben allemaal een Non-Disclosure Agreement getekend.

De Criteria

1. Originaliteit

Your Subtitle Goes Here
3
 • Wat is het verschil met bestaande producten en diensten?
 • Welk probleem in de hippische sector lost jouw innovatie op?

2. Impact

Your Subtitle Goes Here
3
 • Wat is de belangrijkste impact van jouw innovatie op de hippische sector?
 • Hoe revolutionair is jouw idee?
 • Hoe draagt jouw innovatie bij aan duurzaamheid (people/planet/profit)?

3. Toepasbaarheid

Your Subtitle Goes Here
3
 • Heb je al in de markt getoetst of ze jouw innovatie zien als oplossing voor hun probleem?
 • Is jouw innovatie schaalbaar?
 • Welke groeiverwachting heb je en waar zijn deze op gebaseerd?

4. Marktpotentie

Your Subtitle Goes Here
3
 • In welk stadium bevindt jouw innovatie zich (idee, prototype, marktintroductie, verkopen gerealiseerd)?
 • Kan je je innovatie beschermen? Of heb je jouw innovatie beschermd? Zo ja, hoe?

5. Ondernemerschap

Your Subtitle Goes Here
3
 • Wat is jouw motivatie om deze innovatie te doen?

De Jury

Monique van Hal

Monique van Hal

Monique van Hal kan bogen op meer dan 10 jaar ervaring binnen marketing, communicatie en onderzoek in de hippische branche. Sinds eind 2018 is zij marketingmanager bij Bieman de Haas, merkeigenaar van o.a. ANKY, BR en Première. Daarnaast is zij voorzitter van het Trendpanel Paard en redacteur van de Hippische Monitor. Ook zet zij zich in voor ondernemerschap en innovatie binnen de paardenwereld als bestuurslid van stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten). Monique ziet enorm veel potentieel in de hippische branche. Economisch, maar vooral ook vanuit sociaal en maatschappelijk oogpunt.

Raymond van den Bos

Raymond van den Bos

“Raymond van den Bos heeft in 20 jaar tijd een rijke ervaring opgebouwd, bestaande uit een combinatie van fiscale-economie, financial planning, management, bestuur en vanaf 2010 is hij ondernemer. Hij heeft mede aan de basis gestaan van de start-up organisatie OndernemersLift+ en is nu nog verbonden als fondsmanager. Hij is een allround hands-on business developer, gespecialiseerd in start-ups, new business en financiering. Met zijn ervaring werpt hij op eigen en creatieve wijze zijn blik op de uitdagingen van de ondernemer of innovator. Naast het begeleiden van (startende) ondernemers, onderneemt hij in samenwerking met GBO Innovation Makers voor o.a. de Kroonring en is hij voorzitter van het Heusdens Bedrijvenplatform.

Marcel Lambregts

Marcel Lambregts

Ruim 25 jaar ben ik werkzaam binnen de Rabobankgroep. In diverse functies heb ik ervaring opgedaan met innovatieve bedrijven. Rabobank draagt de hippische branche een warm hart toe en wil graag een bijdrage leveren aan de innovatieve ontwikkelingen. Mede door partijen bij elkaar te brengen en haar kennis te delen.

Ton Nelissen

Ton Nelissen

Ton Nelissen is inmiddels circa 10 jaar vice- voorzitter en penningmeester van Stichting Indoor Brabant.

Hij is op dit moment onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport Development in Eindhoven en van het bouwconcern TBI Holdings in Rotterdam. Voorheen was hij onder meer bestuurslid van NOC-NSF, VNO-NCW en voorzitter van de Kamer van Koophandel. “Innovatie is belangrijk, ook in de sport. Het maakt de sport sterker, interessanter, veiliger”.

René Wijlens

René Wijlens

René Wijlens heeft een ruime ervaring op het gebied van technologische innovatie voor sport en vitaliteit. Hij heeft onder meer aan de wieg gestaan van het nationale sportinnovatieprogramma InnoSportNL (2005-2016)  Tussen 2008 en 2011 was Rene directeur van NHB Deurne. Hij is zelfstandig ondernemer en  werkzaam voor het cluster Sports and Technology (opgericht in 2005) en voor EPSI, het Europese Platform voor Sport Innovatie (opgericht 2010, Brussel). Daarnaast is hij ontwikkelaar en projectleider van diverse nationale en Europese innovatie projecten met en voor bedrijven. Projecten die als doel hebben het realiseren van maatschappelijk, (bedrijfs)economische en sportief rendementen.  René gelooft  in de meerwaarde van slimme verbindingen.

© Dutch Masters Innovation 2019

De Dutch Masters Innovation Award is niet zomaar een award, maar het is jouw ticket naar een succesvolle toekomst. Wij bieden een podium voor originele, innovatieve en impactvolle hippische ondernemers. Schrijf je in en maak kans op de award en een bedrag van €5.000,-. En dat is pas het begin.

De Dutch Masters Innovation Award is niet zomaar een award, maar het is jouw ticket naar een succesvolle toekomst. Wij bieden een podium voor originele, innovatieve en impactvolle hippische ondernemers. Schrijf je in en maak kans op de award en een bedrag van €5.000,-. En dat is pas het begin.

Share This